Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Tre projekter er nomineret til Betonelement Prisen 2021

Åstrup Have i Haderslev, CODAN Medical i Køge og Fællesmagasinet i Vinge er nominerede til Betonelement Prisen 2021. Fælles for projekterne er, at der er anvendt betonelementer på et arkitektonisk højt niveau.

Historisk bygningskultur med svulmende udsmykninger får et gevaldigt, men respektfuldt tvist på Åstrup Have, der er en privat landejendom og nomineret til Betonelement Prisen 2021. 

I Køge finder man prisens andet nominerede projekt; CODAN Medicals nye afdeling. Her er lager og kontorer samlet i ét kompleks. For at skabe sammenhæng er det bygget i ét plan og i samme reliefmønster udvendigt.

Det nye fællesmagasin i Vinge er det tredje nominerede projekt. Det rummer kulturarvsgenstande fra Det Kgl. Bibliotek og Nationalmuseet, som kræver stor klimastabilitet og robuste byggetekniske løsninger.

Det er Betonelement-Foreningen, som uddeler Betonelement Prisen. Den endelige prisvindere afsløres samtidig med Bæredygtig Beton Prisen og In-situ Prisen til Betonens Prisfest den 22. juni 2021 i Industriens Hus.

  • Betonelement Prisen 2021 – juryens begrundelser:

Åstrup Have, Christian Cold, Entasis, udtaler: Et mekka for materialitet og sanselighed hvor elementerne med deres grå changerende flader står smukt mod stråtagets brungyldne grå, listebeklædningens varme spil og bronzens ædle fremtoning. Det giver huset tyngde gennem materialitet, overfladens elaborering og i proportionerne. 

Fællesmagasinet, Peter Thorsen, Lundgaard & Tranberg Arkitekter, udtaler: Udnytter potentialet i præfabrikation af betonelementer med stor repetitionsgrad til at forfine formgivningen og udførelseskvaliteten af det enkelte facadeelement, så der skabes et elegant og kraftfuldt, nærmest ophøjet arkitektonisk helhedsbillede af det overvejende helt lukkede, introverte bygningsanlæg.

Codan Medical, Kent Martinussen, DAC, udtaler: Et usædvanligt selvstændigt, uforudseligt og originalt udtryk med høj æstetisk værdi for omverdenen. Betonelementet som enhed skaber helhed gennem repetition og sammenstilling og udsættes for en teknisk og kunstnerisk bearbejdning af sjælden dybde. 

Den samlede jury i Betonelement Prisen består af: Kent Martinussen, arkitekt MAA, adm. direktør DAC. Bente Scavenius, kunsthistoriker, mag. art. Christian Cold, arkitekt MAA, ejer og partner Entasis. Peter Thorsen, arkitekt MAA, adm. direktør og partner Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Claus Bering, ingeniør, adm. direktør CRH Concrete og bestyrelsesformand for Betonelement-Foreningen.

Læg mere og se billederne af de nominerede projekter

Læs hele pressemeddelelsen