Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

CODAN i Køge vinder Betonelement Prisen 2021

Stort tillykke til Johansen Skovsted Arkitekter, som har vundet Betonelement Prisen - en arkitekturpris indstiftet af Betonelement-Foreningen.

Foto: Fra venstre: Dommer Kent Martinussen, DAC, Søren Johansen, Sebastian Skovsted, Niklas Lindelöw, Majse Nørhald og Sebastian Henriksen, Johansen Skovsted Arkitekter. Foto af Torben Eskerod. 

Arkitektfirmaet tildeles prisen sammen med Utzon-statuetten for et byggeri med et usædvanligt selvstændigt, uforudseligt og originalt udtryk, som har høj æstetisk værdi for omverdenen og byggeriets daglige brugere.

- Det er ganske usædvanligt at en bygningsopgave lader bygherre og arkitekt mødes i et fælles ønske om at undersøge en specifik arkitektonisk problemstilling. Det er tilfældet her, og resultatet er et usædvanligt selvstændigt, uforudseligt og originalt udtryk med høj æstetisk værdi for omverdenen og byggeriets daglige brugere. Lidt forenklet kan man sige, at der er tale om byggeri, hvor selve betonelementet som enhed, skaber helhed gennem repetition og sammenstilling, og udsættes for en teknisk og kunstnerisk bearbejdning af sjælden dybde, udtaler Kent Martinussen fra DAC, som er jurymedlem i Betonelement Prisen. 

Læs mere om vinderen af Betonelement Prisen 2021, CODAN, og de øvrige nominerede projekter