Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Nye nationale annekser på betonområdet – kan anvendes fra 1. januar 2021

Annekset til Eurocode 2 (DS/EN 1992-1-1) er udkommet, og annekset til standarden for produktion af beton, DS/EN 206, udkommer lige før nytår. Læs om deres indhold her.

Annekset til Eurocode 2

Annekset til EC2 er blandt andet opdateret med nye eksponeringsklasser og en supplerende tabel med typiske konstruktionsdeles eksponeringsklasser.

Der er også kommet diverse opdateringer i forbindelse med DS/EN 1990 DK NA anneks B5, f.eks. erstattes kontrolklasser af udførelsesklasser.

Derudover er krav til anvendelse af nedknust beton som tilslag flyttet til DS/EN 206 DK NA, og der er kommet en tilføjelse af, hvilke betonegenskaber, der bør specificeres i henhold til DS/EN 206 og DS/EN 206 DK NA

Du kan læse og downloade annekset gratis ved at klikke her

Annekset til DS/EN 206

Annekset til DS/EN 206 indeholder blandet andet nye muligheder for at anvende cement med lavere CO2-udledning, da nogle typer af Portland-kompositcement nu er tilladt. Desuden bliver det tilladt at anvende større mængder genanvendt tilslag end i den tidligere version af annekset.

Der er også tilføjet et informativt anneks om uddannelse. Det giver vejledning til hvordan man kan opfylde punktet i DS/EN 206 om de eksisterende krav til personalets viden, uddannelse og erfaring.

Desuden er anneks Q om kalkfiller og anneks E om tilslag blevet revideret.

Annekset kan købes fra Dansk Standard, når det er klar.

Klik her for at gå til Danske Standarders webshop