Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Download den nye Bulletin no 7 "Rundjernsbøjler i elementkanter"

Formålet med Bulletin no 7 er at dokumentere rundjernsbøjlers forankringskapacitet i kanten af betonelementer.

Baggrunden for bulletinen er at anvendelse af glat armeringsstål med en karakteristisk flydespænding, der er større end 250 MPa, falder uden for DS/EN 1992-1-1 med tilhørende DS/EN 1992-1-1 DK NA:2017. Rundjern leveres fra stålvalseværker og har typisk en karakteristisk flydespænding, der er større end 250 MPa.

Med den nye bulletin er der etableret dokumentation for anvendelsen, og dokumentationen er udarbejdet i overensstemmelse med Eurocodes og SBI 2. udgave 2019/03/15.

I Bulletin no 7 fastlægges en forankringskapacitet, der er gældende ved plastiske beregninger, og der er opstillet nye beregningsudtryk, som er gældende ved udtrækning af armeringen.

Beregningsudtryk er udledt empirisk ud fra 4 forsøgsserier. Forsøgsserierne er udført med henblik på at fastlægge kapaciteter, der er relevante for anvendelse af bøjler og enkeljern i elementkanter.

Beregningsudtryk er således gældende for den gængse anvendelse af bøjler som beskrevet i bulletinen. Beregningsudtrykkene er ikke generelle og gælder således ikke for alle rundjern. Det bemærkes, at forsøgene alene omhandler forankring, men der angives også et princip for hvorledes stød kan behandles.

Download Bulletin no 7 "Rundjernsbøjler i elementkanter"

Download bilag til Bulletin no 7