Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Branchen satser på BIM og tidlig kundeinddragelse

Bygge- og anlægsbranchen investerer flere penge i it-værktøjer end nogensinde før. Også hos Spæncom har man satset på brugen af ny teknologi, blandt andet for at få en tidligere kundeinddragelse og undgå fejl.

Antwerpen
Byggebranchen bruger i stigende grad nye byggeteknologier, herunder 3D, BIM (Building Information Modelling) og VDC (Virtual Design and Construction). Det får betydning for alle byggeriets parter, både rådgivere, underentreprenører og materialeleverandører. Undersøgelser viser, at byggebranchen kan spare op til 10 – 15 procent ved at anvende BIM-teknologi. Blandt andet fordi man opdager eventuelle fejl, inden byggeriet går i gang, det er nemt at rette i tegninger undervejs, og opmåling af 3D-modeller bliver lettere.

En ændring i salgsafdelingen hos Spæncom skal fremover skabe større transparens og værdi for kunderne og deres rådgivere på store byggeprojekter. Sælgerne vil fremover koncentrere sig om salg og kundepleje, mens en nyoprettet afdeling for BIM og kalkulation stiller digitale ressourcer, kompetencer og simuleringsværktøjer til rådighed. Målet er tidlig involvering i projekterne, med tværfagligt samarbejde om den optimale løsningsmodel og prissætning.

Læs hele artiklen i den nyeste udgave af Magasinet Beton