Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Branche- og beregningsbog om betonelementer

Betonekspert Jesper Frøbert Jensen fra ALECTIA er redaktør og hovedforfatter på "Betonelementbyggeriers Statik", som er en ny omfattende branche- og beregningsbog

Jesper Frøbert Jensen fra ALECTIA er redaktør og hovedforfatter på ’Betonelementbyggeriers Statik’, der som den første bog på markedet behandler alle væsentlige aspekter af de statiske beregninger, som skal udføres ved gennemførelse af betonelementprojekter ud fra de nye fælleseuropæiske normer, EuroCodes.

Som en afløser for det populære 4-binds værk ’Betonelementer’ (1991), som har stor udbredelse i branchen, vil den nye ’Betonelementbyggeriers Statik’ fungere som en nyttig håndbog og fælles værktøj for praktikere inden for betonelementbyggeri. Ud over at finde anvendelse i undervisningen for bygningsingeniørstuderende, retter bogen sig mod producenter, ingeniører og arkitekter.

Som noget helt unikt er der i sammenhæng med bogen udviklet en hel stribe beregningsmoduler, så praktikeren hurtigt og sikkert kan gennemføre sine egne beregninger på basis af de metoder, der præsenteres i bogen. Beregningsmodulerne er stillet frit til rådighed for alle her på Betonelement-Foreningens hjemmeside.

Danmark har førerpladsen i Europa
Formand Claus Bering og direktør Poul Erik Hjorth fra Betonelement-Foreningen skriver i forordet af bogen: ”Danmark har førerpladsen i Europa, når der tales om anvendelse af betonelementer til nybyggeri. En sådan position er ikke opstået af sig selv, men er et resultat af en samfundsmæssig bevidst satsning på industrialiseret byggeri og en stærk brancheorganisation Betonelement-Foreningen, som har en målsætning om at gøre det ukompliceret at designe og projektere betonelementkonstruktioner.”

”For at sikre, at betonelementer også i fremtiden er det naturlige valg af byggemateriale, har Betonelement-Foreningen besluttet at medvirke til, at overgangen fra DS-normerne til EuroCodes ikke alene forløber gnidningsfrit og uden at kompromittere sikkerheden, men også give mulighed for at indhøste og synliggøre de kapacitetsmæssige landvindinger, der ligger i anvendelsen af EuroCodes.” 

”Samlet forventes bogen med de tilhørende beregningsmoduler at føre til væsentlige besparelser i fremtidige betonelementprojekter. Både i form af tidsmæssige besparelser under projekteringen og i form af materialemæssige besparelser, fordi de projekterende hurtigt og sikkert kan finde frem til det optimale design af elementerne. Det er Betonelement-Foreningens håb, at resultaterne hurtigt vil vinde udbredelse i praksis og dermed understøtte udviklingen frem mod mere og mere bæredygtigt byggeri.”

Betonelementbyggeriers Statik
’Betonelementbyggeriers Statik’ (juli 2010) er skrevet af Jesper Frøbert Jensen (civilingeniør, lic. techn.) fra rådgivningsvirksomheden ALECTIA. Det øvrige forfatterteam består af Anna Hvidberg-Hansen, Lars Zenke Hansen og Mikkel Christensen alle fra ALECTIA. Jesper Frøbert Jensen underviser sideløbende på DTU og er også hovedforfatter på ’Betonelementer’ fra 1991, der er solgt i over 4.000 eksemplarer.

Jesper Frøbert Jensen har gennem årene haft ansvaret for en lang række markante betonelementbyggerier og arbejder pt. på omfattende projekter som Multimediehuset i Århus, Danmarks største lavenergibyggeri Navitas Park i Århus (Ingeniørhøjskolen, Maskinmesterskolen og INCUBA Science Park) og Roskilde Tekniske Skole. Bogen er udgivet af Polyteknisk Forlag, er på 411 sider, koster 499 kr., kan købes på www.polyteknisk.dk og hos alle landets boghandlere (ISBN 978-87-502-0995-9).

Yderligere oplysninger
Bogens hovedredaktør, Jesper Frøbert Jensen, civilingeniør, lic. techn. i ALECTIA på tlf. 29 25 64 70 og mail jfj@alectia.com