Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Bedre gang i elementfabrikkerne

Betonelementfabrikkerne udnytter kapaciteten bedre, og hård priskonkurrence og en stærk forbedret produktivitet betyder eksport

I Licitationen den 5. marts 2012 kunne man læse en artikel om, at det står bedre til med aktiviteten i betonelementbranchen. Der er nemlig kommet lidt mere gang i støbebordene rundt omkring på elementfabrikkerne, men der er stadig overkapacitet, og det er faktisk her, at den forbedrede konkurrenceevne viser sig.

Betonelement-Foreningens medlemmer havde i 2011 en produktionskapacitet på 2,2 mio. tons beton, men den faktiske produktion var på blot 1,6 mio. tons beton.

– Det vidner om en fortsat stor overkapacitet, men gabet fortæller faktisk noget om konkurrencesituationen, siger direktør i Betonelement-Foreningen Poul Erik Hjorth og fortsætter.

– Tilbage i 2002 producerede branchen 445 tons pr. medarbejder på et år. I 2010 var tallet 566 tons pr. medarbejder og i 2011 var det steget til 638 tons, altså en stigning på ca. 50 % siden 2002. Det er da noget, siger Poul Erik Hjorth.

Denne produktivitetsforbedring er den faktiske årsag til, at der stadig findes betonelementproduktion i Danmark.

Du kan læse hele artiklen i Licitationen den 5. marts 2012.

Gå til Licitationen