Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Miljøvaredeklaration for betonelementer

Teknologisk Institut har udarbejdet en generel Miljøvaredeklaration (MVD), der gælder for beton- og letbetonelementer leveret af Betonelement-Foreningens medlemmer

Miljøvaredeklarationen er systematisk opbygget med vægelementer som omdrejningspunkt, men for at gøre deklarationen universelt gældende for alle typer betonelementer, er der yderligere indarbejdet et supplement, som ikke alene giver vejledning for, hvordan der kan omregnes fra m2 til tons og m3 men som også indeholder datasæt for ”tung” letbeton og huldæk.

Miljøvaredeklarationen er udarbejdet på baggrund af data fra den fælleseuropæiske database GaBi. Transporten til kunden er indregnet som en fast transportafstand på 75 km.

 

Miljøvaredeklaration for beton- og letbetonelementer

Miljøvaredeklarationen er udarbejdet af Teknologisk Institut, Byggeri & Anlæg, ved brug af GaBi Software version 5.

Dette er en miljøvaredeklaration (MVD) i overensstemmelse med standarderne ISO 14025 og DS/EN 15804 for produktkategorien Byggevarer.

Miljøvaredeklarationen er baseret på resultaterne fra en partiel livscyklusanalyse (LCA) og retningslinjerne i DS/EN 15804. Miljøvaredeklarationen er målrettet erhvervskunder og resultaterne præsenteret jf. kommunikationsformatet beskrevet i DS/EN 15942 (”business-to-business”).