Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Tietgenkollegiet

Betonelement-Prisen går i år til Lundgaard & Tranberg Arkitektfirma for Tietgenkollegiet. Det er en arkitekturpris indstiftet af Betonelement-Foreningen, der gives for en talentfuld og god arkitektonisk anvendelse af betonelementer.

Tietgenkollegiet byder ind til åbenhed og fællesskab i en international atmosfære med plads til både fællesskab og privatliv.

Tietgenkollegiet er bl.a. inspireret af de traditionelle cirkelformede Tulou-bebyggelser i Kina. Tulou, der betyder ’jordbygning’, referer til byggematerialet.

Det er en rammende betegnelse for det moderne, runde og organiske byggeri opført i betonelementer, der jo består af sand, grus, kalk og vand – naturlige råstoffer der findes under den danske muld.

Bæredygtig beton – det naturlige valg
Med Betonelementprisen ønsker Betonelement-Foreningen også at kommunikere, at beton er et miljørigtigt naturprodukt.

Beton består af naturlige råstoffer som sand, grus, kalk og vand. Men tilsat den rette viden er det et højteknologisk byggemateriale – fuld af muligheder og uundværligt som byggemateriale til moderne byggerier.

Bygningsværker kan med rette siges at være bæredygtige, hvis de holder i mange år, giver sociale udfoldelsesmuligheder og er miljørigtige. Men endnu en parameter kan regnes ind under bæredygtighedens paraply, nemlig æstetikken.

Tietgenkollegiets arkitektoniske udformning demonstrerer på forbilledlig vis, hvordan betonelementer kan indgå i en harmonisk og funktionel symbiose med de andre evighedsholdbare byggematerialer som egetræ og kobber.


Fakta

Bygherre

Arkitekt
Lundgaard & Tranberg Arkitektfirma