Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Jørn Utzon-statuetten

Betonelement-Prisens nye vartegn

Med præsentationen af Jørn-Utzon-Statuetten på Jørn Utzons 90-års fødselsdag d. 9. april i år, begyndte en ny og ærefuld æra for Betonelement-Prisen. Denne betydningsfulde pris indenfor dansk byggeri, der er blevet uddelt siden 1978, synliggøres nu på fornemste vis som f.eks. Bodil-Prisen og Grammy- og Oscar Uddelingerne.

Fremover vil Jørn-Utzon-statuetten være symbolet på den højeste erkendelse til Danmarks bedste arkitekter for ypperligt betonelementbyggeri både i Danmark og i udlandet.

Betonelement Foreningen ønsker hermed dels at hædre Danmarks verdenskendte, Jørn Utzon, der helt tilbage i 50´erne, som ingen andre, manifesterede sig med udviklingen af nye epokegørende løsninger indenfor betonelement byggeri, dels med denne udbygning at synliggøre Betonelement-Prisen i det offentlige rum.

Det er med stor glæde at Betonelement-Foreningen lykkedes at få Jørn Utzon og Jan Utzon til at være med i udviklingen af statuetten. Der er taget udgangspunkt i et af grundelementerne i et af verdens nye vidundere, et vingemodul fra Jørn Utzons Operabygning i Sydney – det verdensberømte ikon, hvis unikke arkitektur stod klar til indvielse i 1956.

I år fejrer Betonelement-Foreningen 50 års jubilæum, der med præsentationen af Jørn-Utzon-Statuetten også denne milepæl på bedste vis. Med Betonelement-Prisen - og den store hæder – følger fremover, foruden Jørn-Utzon-Statuetten, 75.000,- kr., der sponsoreres af Aalborg Portland, en plakette til bygherren til indmuring samt en indrammet kopi af denne til arkitekten.

Det bliver en stor dag, ikke blot for den danske byggebranche, når Jørn-Utzon-Statuetten bliver uddelt for første gang i foråret 2009.

Kontakt
Pernille Nyegaard, Betonelement-Foreningen / tel. direkte: 7216 0149, e-mail: pny@di.dk

Fotos
Jørn Utzon fotograferet op til hans 90-års fødselsdag d. 9 april 2008 med prototypen på Jørn-Utzon-Statuetten. Design: Jørn Utzon, Jan Utzon og Betonelement-Foreningen, forår 2008.
Foto: Jan Utzon.

 

Jan Utzon

Her kan du se og læse Jan Utzons hilsen til Bjarke Ingels i forbindelse med overrækkelsen af Betonelement-Prisen

Videosekvens