Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Rapport om Sydhavn Genbrugscenter

Sydhavn Genbrugscenter modtog i 2019 Bæredygtig Beton Prisen, som uddeles af Dansk Beton. Nu er arbejdet med betonen dokumenteret i en nylig udgivet rapport.

Begrundelsen for tildeling af Bæredygtig Beton Prisen var blandt andet den innovative tilgang til genanvendelse af beton i anlægget af det nye genbrugscenter. Arbejdet med at udvikle betonen med genanvendt tilslag og opføre det i fuld skala udmærkede sig ved et suverænt godt samarbejde mellem de forskellige aktører og et engagement om det fælles mål.

Anlæggets ottetalsformede ringmur, og andre betonkonstruktioner, blev støbt med beton med tilslag af nedknust beton fra nedrivning af en skorsten på HOFOR Amagerværket samt beton fra nedrivningsarbejdet på Amagercentret

Nu er arbejdet med betonen dokumenteret i en nylig udgivet rapport, som danner et godt grundlag for, at flere bygherrer og projekter fremover kan arbejde i samme retning.

Download

Rapport om Sydhavn Genbrugscenter

Rapporten er udarbejdet af
Erik K. Lauritzen, LAURITZEN ADVISING, og Peter Laugesen, PELCON, med bidrag af data m.v. fra de andre involverede parter: ARC, HOFOR, DANTON, RAMBØLL, P. Olesen, ZÛBLIN, COWI, NORRECCO, MIS Recycling og UNICON.