Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Infill-bygning til undervisningsbrug

Vinder af Betonelement-Prisen 1998

På Nørreport i Århus ligger arkitektskolens fine 1700-tals bygning og dens nærmeste nabo mod nord var en 1800-tals bygning, ombygget til kollegiebrug.

På den daværende parkeringsplads mellem de to bygninger er løst en
vanskelig infill-opgave med et smukt resultat.

Det er en auditorie- og udstillingsbygning til arkitektskolen, et rektangulært hus med skrå afskæring mod gaden for at følge gadeflugten og med en fornem glasfacade der går om hjørnet mod såvel arkitektskolen som mod kollegiebygningen. Det fremhæver de to bygninger og giver samtidig auditoriebygningen en lethed og helt tidssvarende udformning.

De øvrige bærende vægge mod syd, øst og nord er, ligesom tagkonstruktionen udført i betonelementer og midt inde i bygningen - som et værdifuldt smykke i et skrin - ligger auditoriet, som rummer nybygningens primære funktion.

Den store foyer mellem glasvæggen og auditoriet, et trapezformet rum, får et meget væsentligt arkitektonisk tilskud gennem den store trappe til balkonen foran auditoriets bagvæg.

Samspillet mellem glasvæg, trappe og balkon, den mørke auditoriebagvæg og det lette akustiske loft er suverænt og en fin ouverture til en begivenhed i auditoriet eller udstillingsåbning i det bagvedliggende udstillingsrum med de store ovenlys.

Bygningen signalerer ånd og intellekt og er derved, både funktionelt og estetisk, blevet en nødvendig udvidelse af arkitektskolen såvel som et meget værdifuldt træk i gadebilledet.